Astrologian perusteita

Astrologia itsetuntemuksen välineenä

Johanna Karpov astrologina kertoo mistä on kyse…

Olen aina ollut kiinnostunut astrologiasta. Jo ala-asteikäisenä luin horoskooppeja opetellen eri eläinradan merkkien ominaisuuksia. Vuonna 1996 aloitin perusteellisemman astrologian opiskelun ja tällä hetkellä toimin ammattiastrologina tehden tulkintoja sekä puhelimessa että otan vastaan asiakkaita henkilökohtaisesti.

Aloitin kokopäiväisenä astrologina työskentelyn kesällä 2009 MTV3 puhelin- ja tv-astrologina.


 

Haluaisitko tietää millainen astrologinen kartta sinulle on valikoitunut syntymähetkelläsi?

Astrologisen kartan avulla pystymme suunnistamaan sisäisessä maailmassamme tietoisen tarkasti tehden niitä valintoja, joille ajanlaatu milloinkin on suosiollinen. Astrologinen kartta perustuu syntymätietojen perusteella laadittuun planeettasijaintien tulkintaan (syntymäpäivä, -kelloaika ja -paikkakunta; huom. syntymäpaikka astrologista karttaa tehtäessä on se paikkakunta missä tulit maailmaan).


 

Miksi ihmiset haluavat astrologisen tulkinnan?

Suurin osa asiakkaista on elämänsä risteyskohdassa; heidän sisimpänsä tietää, mitä pitäisi tehdä, mutta tuota vaimeaa ääntä on tässä maailman hulinassa joskus vaikea kuulla. Astrologiselta kartalta todella harvoin tulee mitään sellaista, mitä asiakas ei jo ennestään tietäisi, siksi tulkinnat ovat lähinnä vahvistusta sille, mitä jo itsekin haluaa tehdä.

Kun joku ventovieras kertoo luonteesta ja tämän hetken tilanteesta ristiriitoineen, asiakkaat ymmärtävät heidän olevan matkalla jonnekin ja astrologinen kartta yksinkertaisesti kertoo matkan varrella olevat mahdollisuudet ja hankaluudet. Tämä ymmärrys vapauttaa ihmisen tekemään omat päätöksensä, yhteiskunnan ja opittujen tapojen sijaan. Osa asiakkaista haluaa vain tietää mielenkiinnosta, mitä heidän kartallaan on.

Tämä aika korostaa itsetuntemusta ja astrologinen tulkinta edesauttaa ja antaa henkilölle rakenteen, josta lähteä liikkeelle. Astrologinen tulkinta ei siis ole selvännäköä vaan perusenergioiden hahmottamista ja niiden kanssa elämistä. Me jokainen olemme tulleet tänne maailmaan tiettyjen energioiden kanssa; nämä energiat joko toimivat edistäen ihmisen tasapainoa tai vastustaen sitä. Kun ymmärtää mistä on tehty, on helpompi luoda itselleen omanlainen, yksilöllinen elämä. Näin vapautuu energiaa muuhun tarpeelliseen.


 

Astrologinen tulkinta voi auttaa sinua, jos

  • etsit elämääsi suuntaviivoja
  • elämääsi on kohdannut yllättävä käänne
  • olet elämäsi risteyskohdassa
  • olet itseesi tutustumisen alkuvaiheessa tai haluat ymmärtää itseäsi syvällisemmin
  • haluat tietoisesti kehittää itseäsi

Mikä ihmeen progelista?

Progressiivisen kuun 27 vuoden kierto sisällämme vastaa luonnossa vuoden aikana tapahtuvia muutoksia. Käymme siis läpi oman henkilökohtaisen kevään, kesän, syksyn ja talvikauden, joista jokainen kestää 6-7 vuotta käsittäen kolme eläinradan merkkiä. 

Yhtä lailla kuin luonnossa, meidän tulisi osata elää sisällämme prosessia mahdollisimman täydellisesti ja vaihtaa myös "vuodenaikaa" kun sen aika koittaa. 

Progelista kertoo nämä merkkimuutokset, joista kevääseen kuuluvat oinas, härkä ja kaksoset, kesään kuuluvat rapu, leijona ja neitsyt, syksyyn kuuluvat vaaka, skorpioni ja jousimies, talveen kuuluvat kauris, vesimies ja kalat. 

On tärkeää tietää mitä vuodenaikaa elät; mitä olisi järkevintä tehdä talvella ja mitä keväällä. Luonnon kiertokulun seuraaminen tuo paljon tietoa meistä itsestämme. Progressiivisen kuun kautta voidaan tarkastella myös menneisyyttämme ja usein onkin niin, että vedämme samoja teemoja puoleemme juuri tuon 27 vuoden välein. 

Tällä hetkellä keväällä 2024 elämme kollektiivisesti 1997 vuoden alkua, 1969 loppuvuotta ja -42 vuoden keesää. Mitä sinulle tapahtui tuolloin? Oletko samanlaisessa elämäntilanteessa uudestaan? Helpoiten saat vastauksen astrologisesta tulkinnasta.